Project DND21E

De nieuwe democratie 21e eeuw

De wereld ligt aan je voeten is een veel gebruikte uitspraak, maar is dat zo. Onze generatie groeit op met deze belofte. Was dat in het verleden anders of geloven wij hierin. Er zijn geen grenzen meer en wij lijken alles te hebben ontdekt. Beperkt alle kennis van de wereld juist niet onze creativiteit. Geeft onwetendheid of onbevangenheid juist geen ontspanning aan lichaam en geest. Alle kennis die wij als mensheid hebben opgedaan lijkt ons angstig te maken voor de toekomst. Of is er nog geloof, hoop en liefde dat ons brein overstijgt. Met dit afstudeervoorstel De Nieuwe Democratie 21e eeuw ga ik op ontdekking in een nieuwe nog onbekende wereld. Met als doel door taal van de architectuur deze wereld zichtbaar te maken. Waardoor er een bewustzijn in de samenleving is van deze buitenwereld die aan onze voeten ligt. Dat regeert met een personage die wij niet kennen. Het is de geschiedenis van de toekomst dat de geschiedenis is door de geschiedenis.

Onzichtbare bedreiging van onze democratie

De David van Michelangelo (1475 - 1564) is één van de bekendste beeldhouwwerken in de kunstgeschiedenis. Het beeld stelt de Bijbelse figuur David voor, terwijl hij op het punt staat, met de geladen slinger over zijn schouder, de reus Goliath aan te vallen. et beeld toont een sterke fysieke verschijning, met een zeer correcte anatomie.

INFOGRAPHIC

Zoektocht naar postitie en betekenis van huidige grondrecht en macht Versus nieuwe machten vanuit technologische ontwikkeling.

SAMENLEVING

Een samenleving of gemeenschap is een groep mensen die samen een half-gesloten systeem vormen en waarbinnen interactie bestaat tussen de groepsleden. Hoewel de mens ook samenleeft met dieren en dingen, staat het netwerk van relaties tussen mensen centraal.

Algoritmes

De grote dataroof - Met algoritmes kan het aanbod op internet persoonlijker worden gemaakt. Wat wij tegenkomen op onze tijdlijn en zoekmachine, verschilt van wat iemand anders tegenkomt. Met algoritmes kunnen bedrijven slimmer reclame maken en specifieke aanbevelingen doen.

BURGER VAN TWEE WERELDEN

Burger van twee werelden - Nederland creëert eigen bodem in de digitale wereld. Waar waarden en normen onderdeel zijn van onze democratie. Burgerschap geeft cultuur, identiteit en veiligheid.

DEMOCRATIE

Kenmerken van een (representatieve) democratie - De vrijheid van burgers wordt beschermd. Democratie en vrijheid zijn een soort eeneiige tweeling. Een van de vrijheden is de vrijheid van meningsuiting. Dat betekent niet dat je zomaar alles kunt zeggen. Om te bepalen wat wel en wat niet kan, is in een democratie een onafhankelijke rechterlijke macht nodig. Maar de rechter stelt geen algemene grenzen. Monarchie; Volksvertegenwoordiging (Tweede Kamer) (neemt wetten aan en controleert de regering); Raad van State; Burgers; Grondwet (rechterlijke macht); Regering (Door de rechtstreeks gekozen kamer wordt een regering gevormd); senaat (Eerste Kamer) (niet rechtstreeks door de bevolking wordt gekozen) (gekozen door de Provinciale Staten)

POLDER LANDSCHAP

Historische context van onze veiligheid met Nederlands burgerschap. Een veilig onderkomen voor burgers om meer dataroof te voorkomen. Als democratie (Volk) nemen wij het initiatief om de situatie voor ons zelf te organiseren. Wij zijn niet afhankelijk van techgiganten maar maken hier wel gebruik van.

IDENTITEIT PROCESSOR

Meer dan 17 miljoen Nederlanders krijgen het recht op een eigen digitaal identiteit. Deze bestaat uit een processor met de benodigde behuizing van ca. 100x100x50mm. Wat zorgt voor een minimale inhoud van ca. 12.500 m3 voor alleen de processoren.

LITERATUUR BEELD

Architectuur geeft zichtbaarheid aan een onzichtbare wereld dat van grote invloed is op ons denken. De algoritmes zorgen voor een niet objectief beeld. Door dit zichtbaar te maken ontstaat er begrip. Dat de grond is voor een schaamteloos debat. Met het thema de wereld op de kop wordt de individuele mens weerspiegelt aan zichzelf. Iedere burger met een identiteit van de nieuwe democratie DND21E heeft toegang tot het debat. De reis door het gebouw naar het forum zorgt voor verademing en kennis.